Skip to content

Job in strainatate

S-a dovedit de-a lungul timpului ca au fost suficient de multe escrocherii, iar persoanele care au crezut ca si-au gasit jobul mult ravnit in afara granitelor tarii au intampinat numai lucruri si fapte destul de neplacute.
De aceea, este indicat sa citesti cu atentie contractul, sa ii intelegi toate punctele si sa te asiguri ca totul este in ordine.. Cauta informatii despre firma care te-a contactat la Inspectia Teritoriala de Munca( ITM), pentru a vedea daca este reglementata de lege si daca indeplineste anumite conditii. In plus, nu platiti comisioane sau anumite sume daca acestea nu fac dovada unor lucruri “palpabile”.
giIn acelasi timp, pune-te la punct in ceea ce priveste drepturile, asigurarile de munca si sanatate, restrictiile, mai bine zis formalitatile administrative. Mai mult pe aceasta tema puteti citi pe www.joburiladomiciliu.com
Revenind la tipurile de joburi pe care le poti profesa in strainatate, trebuie sa stii ca si cele care sunt”incununate” de o diploma sunt la mare cautare,. Singurul inconvenient al lor este faptul ca certificatele sau diplomele nu sunt echivalate imediat. Insa, pentru doritorii de a ” evada” din tara pentru a-si exercita meseria acest lucru se dovedeste a fi un adevrata parcurs profesional in conditii specifice si chiar diferite fata de cele care se gasesc in tara noastra. Practic, a lucra in strainatate, in institutii europene sau orrganisme internationale, este o oportunitate uriasa care merita a fi fructificata.
Aceste posturi pot fi uneori stagii de formare care conduc la o imbogatire a competentelor si a experientei, accesibile doar prin concurs. De obicei, ele sunt scoase la concurs pe portaluri speciale pentru ocuparea fortei de munca in Europa si in cadrul Autoritatilor Judetene de Ocupare a Fortelor de Munca.
Inainte de a te lansa in cautari, este indispensabil sa te documentezi temeinic cu privire la conditiile pe care le impune concursul, actele necesare si la ce implica apoi ocuparea postului in sine, in cazul in care vei fi admis.
Indiferent de tipul de job pe care ai vrea sa il ocupi, trebuie sa ai ceva informatii referitoare la tara in care vrei sa emigrezi. De exemplu, tarile catre care s-au orientat foarte multi romani, ca Italia, Spania nu mai sunt momentan puncte de marcat. Actualmente, criza economica a redus posibilitatile de a te realiza profesional pe teritoriul acestor tari.
Acum, desi pare un pic hilar din cauza faptului ca si in tara noastra exista destul de multi imigranti chinezi, China pare a fi o adevarata destinatie atractiva din punctul de vedere al joburilor in strainatate. Are o economie infloritoare si mai ales a rezistat “eroic” in fata crizei economice.
Oricum, oricare ar fi teritoriul de “adoptie”, trebuie sa stii ca munca in strainate este imprejurarea favorabila de a-ti depasi experienta de turist si de a incerca cu adevarat o alta metoda de a descoperi noi culturi, limbi si mai ales cunostinte relevante in ceea ce priveste jobul mult dorit.