Skip to content

Cum sa aleg cel mai bun camin de batrani

Odata cu trecerea timpului realizam ca nu mai suntem asa de tineri, iar varsta incepe sa isi spuna cuvantul. Ochelarii de apropiere incep sa devina cel mai bun prieten al nostru, iar pastilele vor fi nelipsite din meniul zilnic.

Copii au parasit deja de mult timp cuibul parintesc si si-au intemeiat propriile familii, iar serviciul le rapeste cea mai mare parte a timpului. De cele mai multe ori suntem fericiti daca ii vedem o data pe luna, iar atunci cautam sa aflam cat mai multe despre viata lor, ascunzandu-le in acelasi timp problemele noastre de sanatate.

Caminul de batrani, casele de odihna ale parintilor nostri

Atunci cand soseste timpul sa ne odihnim, iar copii nu mai pot avea grija de noi, este cazul sa incepem sa cautam un camin de batrani. Intrand pe site-ul nostru www.casasangiuseppe.ro , va puteti face o idee despre ceea ce inseamna un camin de batrani dotat la cele mai inalte standarde.

Acesta este o unitate ce ne ofera asistenta medicala si psihologica, iar cazarea se realizeaza in  camere moderne, de 1 -2 locuri, dotate cu tehnica si mobilier ultramodern.

Unitatea trebuie sa dispuna de cabinete medicale si de recuperare si sa asigure permanenta medicala 24 de ore / zi.

Caminul de batrani va deveni locul retragerii noastre, iar posibilitatile  de socializare cu persoane apropiate de varsta noastra creeaza in timp relatii de prietenie adevarata.

Caminul cel mai bun este cel mai apropiat de sufletul nostru

Atunci cand alegem o asemenea facilitate este importanta prima senzatie pe care o avem odata intrati pe poarta unitatii. Este stiut faptul ca instinctul nu ne inseala, iar daca avem o senzatie de „acasa”, inseamna ca am facut primul pas spre alegerea viitoarei noastre resedinte.

Este bine sa ne interesam daca unitatea are angajat personal specializat in tratarea afectiunilor de care suferim  si daca numarul infirmierelor sau al asistentelor este suficient.

Sala de gimnastica recuperatorie sau masajul de intretinere sunt primele dintre serviciile ce trebuie verificate, iar recoltarea analizelor medicale trebuie sa fie facuta in incinta caminului.

Deplasarile devin anevoioase la  varsta inaintate, de aceea este nevoie sa beneficiem de cat mai multe servicii oferite in incinta caminului. Astfel, frizeria si salonul de coafura joaca un rol important, iar o sufragerie de mari dimensiuni este intotdeauna binevenita atunci cand ne vom sarbatori ziua de nastere sau se va organiza masa de Paste, Craciun sau de Anul Nou.

Camerele trebuie sa fie spatioase, luminoase si curate, iar mobilierul nou va fi intotdeauna asortat cu televizoare de tip LCD ultramoderne. Nu trebuie sa lipseasca sistemul de apelare medicala, ce va fi obligatoriu amplasat atat langa noptiera, cat si in grupul sanitar.