![]() |
|
|||||||||
|
|||||||||
|
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
|
||||||
| Discutii Generale Discutii generale despre PHP. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
#1 |
|
8-Bit Member
Data înregistrării: 06.07.2006
Postez acest mesaj nu pantru ca as vrea sa fac ceva si nu imi iese ci pentru ca mi-o iesit si nu stiu de ce .Mi sa intamplat urmatoarea situatie am un tabel in mysql cu in jur de vreo 300 000 de inregistrari.Acest tabel trebuie sa il a updatez periodic . noile valori imi vin intr-un fisier text pe care eu tre sa il procesez linie cu liniie si sa introduc noile valori in baza de date.
Partea nasola ii ca in fisier imi sunt si datele vechi care se gasesc deja in baza de date si eu tre sa vad daca valoarea este deja in baza de date si numai in caz ce nu este o adaug . cum si in fisier am in jur de 300 000 de valori timpul de executie al acestui script este enorm initial am zis ca nu modific timpul maxim de executie al unui script ci rulez scriptul doar asa de test ... sa vad daca introduce bine valorile in baza de date .si surpiza ..scriptul rula incontinuare si dupa ce sa depasit timpul maxim de executie, spun asta pentru ca in phpmyAdmin se vedea cum creste nr de inregistrari din tabelul respectiv . ba chiar si dupa ce am inchis brownserul se tot adaugau inregistrari in tabel si timp de cateva ore se tot adaugau inregistrari pina am reusit sa adaug toate cele 300 000 de inregistrari . Ma lamureste si pe mine cineva ce so intamplat aicea .. ca nu prea le am cu ingineria de sistem!!! Va multumesc! _________________ |
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#2 |
|
64-Bit member
|
depinde de modul in care este configurat modulul php de pe server..
de exemplu daca directiva php ignore_user_abort este setata pe on... nu conteaza ca tu ai dat stop din browser... script'ul va rula.... script'ul incepe sa ruleze de indata ce a terminat de primit datele... deci odata de i'ai dat de facut el nu se opreste(teoretic) decat pana la limitata setata de directiva php max_execution_time foloseste functia phpinfo() sa afli ce directive sunt setate si cum in php pana acum ti'am explicat dc nu s'a oprit cand ai dat stop acum... dc oare nu s'a oprit cand sigur a depasit max_execution_time (care by default e 30sec)? raspunsul e super simplu.. script'ul php a fost rulat in intregime, in mai putin de 30 de secunda, in urma caruia au rezultat 30 000 de SQL querys. acestea au fost procesate rand pe rand de catre aplicatia SQL, deci, informatia a iesit de sub "jurestictia php'ului si acum se afla sub directivele db sper ca m'am facut inteles, eu asta cred ca s'a intamplat |
|
|
|
|
|
#3 |
|
8-Bit Member
Data înregistrării: 06.07.2006
mersi mult pentru raspuns !
M-am lamurit acuma cum sta treaba! |
|