![]() |
|
|||||||||
|
|||||||||
|
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
|
||||||
| Diverse Alte stiri |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
#1 |
|
128-Bit Member
|
Stațiunile de schi din Alpi au apelat la zăpada artificială, la Moscova înfloresc margaretele și comercianții se tem că europenilor le este pur și simplu prea cald pentru face cumpărăturile de Crăciun, iarna acestui an fiind deosebit de caldă, relatează Reuters.
Oricare ar fi motivele, un strat recent de zăpadă a fost primit cu bucurie în stațiunile din Alpi, care se deschid treptat după lungi amânări. "Producem foarte multă zăpadă falsă chiar în acest moment", a spus purtătorul de cuvânt al Asociației de Telecabine din Austria. Temperaturile ar putea crește din nou, dar ninsoarea calmează temerile că turiștii vor avea un Crăciun fără zăpadă, vor prefera alpinismul în locului ski-ului sau vor merge în stațiunile balneare. În Rusia, temperaturile record pentru luna decembrie au împiedicat urșii să hiberneze, iar flori precum margaretele și violetele purpurii au fost văzute în capitală. De obicei acoperită de zăpadă, Moscova a avut un record de 7,7 grade Celsius în 7 decembrie. "Moscoviții zâmbesc: nu mai trebuie să poarte căciuli și iarba este verde", a scris cotidianul Moskovski Komsomoleț, adăugând că Siberia ar putea deveni grânarul lumii dacă temperaturile rămân la fel de ridicate. În Olanda, institutul meteorologic KNMI a apreciat că anul 2006 este probabil cel mai cald din ultimele trei secole și a asociat acest record cu încălzirea globală, de care mulți oameni de știință se tem că va aduce mai multe inundații, secetă și o creștere a nivelului mărilor. Germanii care suferă de astm se plâng de polenul din aer, iar Suedia s-a confruntat cu inundații rare pentru luna decembrie. În Finlanda, clubul de golf din Hartola, s-a închis, ca de obicei, datorită zăpezii de la începutul lunii noiembrie dar s-a redeschis apoi după un dezgheț care nu se întâmplă de obicei în această perioadă a anului. Un articol din revista de știință Nature de luna aceasta a informat că anul 2006 a avut cea mai caldă toamnă de la Columb și călătoria acestuia în Atlantic, cu aproximativ 2 grade mai caldă decât media pe termen lung. Toamna aceasta a bătut recordurile de căldură înregistrate în anii 1772, 1938 și 2000, potrivit Elenei Xoplaki de la Universitatea din Berna. |
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#2 |
|
128-Bit Member
|
poate avem si noi noroc de putina zapada. mie dor de gheata, sanie...
. dar nu disper in 2004 a fost decembrie cald, chiar si de anul nou a fost caldut dar in februarie au venit niste friguri de iti inghetau unghiile.
|
|
|
#3 |
|
Tom Slayer
Data înregistrării: 21.09.2005
Locație: Tg-Mures
Vârsta: 22
hoooray!!! nu prea imi place iarna......adica imi place zapada si snowboardingul dar temperaturile mici nu
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
|
Incalzirea asta globala... Ce naspa
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
32-Bit Member
Data înregistrării: 16.07.2007
zapada falsa? ciudat :kill: eu vreau adevarata
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
64-Bit member
Data înregistrării: 13.01.2007
Locație: ~
Vârsta: 18
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
8-Bit Member
|
Hmm..eu nu stiu cum sa va spun..dar la noi ieri a fost un frig si o vijelie..de nici cainele nu-ti venea sa-l scoti afara.Azi vad ca si-a mai revenit"un pic" vremea
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
32-Bit Member
Data înregistrării: 20.11.2006
Locație: oradea
Nu stiu cum sa-ti spun, dar topicul e de acum doi ani