![]() |
|
|||||||||
|
|||||||||
|
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
|
||||||
| Discutii Generale Discutii generale despre PHP. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
#1 |
|
32-Bit Member
|
am un tabel in mysql cu 3 coloane: ID, Nume, User pentru mai multi useri indexate dupa user si dupa id.
Stiind ca totii userii au cate 2 linii comune de genul 1,'Muzica', 'Alex' si 2, 'MP3', 'Alex' si mai au si alte linii care nu mai sunt comune, cum pot realiza un query pe acest tabel astfel incat sa imi intoarca liniile comune sortate dupa ID, urmate de liniile care nu mai sunt comune sortate dupa NUME Ma paote ajuta cineva? Am incercat cu union select dar nu am reusit, pe urma am incercat sa unesc rezultatul de la 2 query dar iar nu am reusit. |
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#2 |
|
Spamofob
|
sper sa fii inteles corect ceea ce iti trebuie tie:
Cod:
SELECT * FROM `tabel` GROUP BY `user` ORDER BY `nume` ASC
|
|
|
#3 |
|
32-Bit Member
|
nu ai inteles...
![]() sa zicem ca am tabelul: ID Nume User ---------------- 1 unu alex 2 doi alex 3 nume alex 4 alt_nume alex 5 orice_nume alex 6 alege_nume alex As vrea sa imi intoarca neaparat liniile in urmatoarea ordine: 1,2,6,4,3,5 pe considerentul ca primele 2 (2 nu e variabila, e numar fix) sunt returnate dupa ID crescator iar ultimele (adica restul, oricate ar fi) sa fie intoarse dupa NUME tot crescator... Cred ca m-am facut inteles
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
256-Bit Member
Data înregistrării: 03.07.2005
Locație: Timisoara
Am stat 10 minute sa inteleg ce vrei si ....degeaba.
Poate daca dai un exemplu cu date fictive ca sa intelegem ... Exemplul dat de tine nu-mi spune nimic.
|
|
|
#5 |
|
Spamofob
|
Ceea ce cred ca vrei tu sa faci nu e posibil (si inca nu sunt sigur ca am inteles ce vrei). Gandeste-te ca poate exista o alta varianta. Spune-ne ce vrei sa faci si poate gasim o alta metoda mai buna si mai simpla.
|
|
|
#6 |
|
32-Bit Member
Data înregistrării: 20.11.2006
Locație: oradea
Probabil vrea ca rezultatul interogarii sa fie compus astfel
- primele doua randuri din rezultat sa fie ordonate crescator dupa 'ID'; - restul liniilor sa fie ordonate dupa "Nume"; Din cate stiu nu cred ca se poate cu un singur query |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
32-Bit Member
|
Citat:
Atunci stie cineva cum se pot uni 2 sau mai multe query? |
|