![]() |
|
|||||||||
|
|||||||||
|
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
|
||||||
| PHP DB Discutii despre lucrul cu baze de date in PHP. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
#1 |
|
8-Bit Member
Data înregistrării: 01.11.2007
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
am un form pe un site care colecteaza date de la vizitatori: <input type="text" name="adresa" id="db_adresa" size="20"> si le introduce intr-o baza de date. Pana aici toate bune si frumoase. am nevoie sa aflu si IP-ul vizitatorului. Am reusit asta cu: <?php $ip = getenv("REMOTE_ADDR"); echo $ip; ?> care functioneaza perfect, dar doar pe pagina. Nu reusesc sa introduc acel IP in baza mea de date. Mentionez ca: - toate acestea de mai sus sunt intr-un fisier de genul: form.php iar inserarea efectiva in DB se face prin insert.php - am deja camp special creat in DB pentru IP. - sunt incepator pliz help Last edited by sweetzarazu; 01.11.2007 at 11:29:37. |
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#2 | |
|
8-Bit Member
Data înregistrării: 24.10.2007
Citat:
inlocuie Cod:
<?php
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");
echo $ip;
?>
Cod:
<?php
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");
echo '$ip';
?>
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
64-Bit member
|
Citat:
deci, presupunand ca ai realizat deja conexiunea la baza de date, mai ai de adaugat o singura linie in codului php Cod PHP:
INSERT INTO `tabela` merge sa pui si INSERT INTO tabela daca numele tabelei nu contine spati sau alte caractere non-standard. dar ca sa nu ai probleme sigur cel mai bine e sa delimitezi numele tabelei cu ` (nu e ghilimea simpla, e tasta de langa tasta 1 )deci INSERT INTO `tabela` (in coloanele(tot cu `` si despartite prin ,) ) VALUES (valorile puse in " sau ' daca sunt siruri de caracter (text) despartite prin virgula ); exemplu Cod:
INSERT INTO `tabela`
('col1','col2','col3')
VALUES
('text_col1','text_col2','text_col3')
poti pune direct Cod:
INSERT INTO `tabela`
VALUES
('text_col1','text_col2','text_col3')
succes |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
32-Bit Member
|
Da,scriptul functioneaza dar sunt curios daca se poate sa nu insereze de mai multe ori acelasi IP .
|
|
|
#5 |
|
32-Bit Member
Data înregistrării: 30.03.2006
Locație: 127.0.0.1
Vârsta: 21
Cod PHP:
|
![]() |