![]() |
|
|||||||||
|
|||||||||
|
| Attention Visitor: |
| You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. |
|
||||||
| Discutii Generale In general despre Java. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
#1 |
|
32-Bit Member
|
Salut, am inceput sa fac un messenger online si m-am lovit de problema urmatoare: cand doi utilizatori vorbesc, scriptul trebuie sa verifice intodeauna pentru actualizari(sa vada daca a postat cineva sau nu). Cum pot sa fac ca pagina sa fie actualizata in fiecare secunda. <meta http-equiv="refresh"> nu este o idee buna pentru ca face un zgomot cand se incarca.. si daca persoana vorbeste cu 5 in acelasi timp, o sa ii ia tot RAM-ul. Stie cineva cum pot sa fac? Si daca se poate, sa nu ia multe resurse.. Multumesc!
P.S.: M-am gandit ca e ceva cu JavaScript. Daca se poate face cu altceva, este bine atata timp cat merge pe YeaHost. |
|
|
|
| Sponsored Links |
|
|
#2 |
|
Banned
|
Nu poți dezactiva suntele?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
32-Bit Member
|
Nu stiu, dar ar trebui sa reincarce toate paginile si ar dura mult. Nu se poate ca informatia sa ajunga acolo fara sa dea refresh? Ar fi mai simplu.. Merci oricum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
64-Bit member
|
se poate si fara refresh la fereastra... pui un iframe .. si in acel iframe folosesti js ca sa incarci o anumita pagina... si apoi returnezi ce ai de returnat la parent prin js
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
32-Bit Member
|
Da, dar nu ar trebui sa dau refresh la iframe?
/mai tarziu Cum sa fac ca sa nu se auda in IE zgomotul facut de catre refresh? Last edited by ninja92; 20.10.2006 at 00:15:05. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
16-Bit Member
Data înregistrării: 31.01.2008
Citat:
Folosesti un script Ajax (periodical updater) pe care il setezi sa faca un request din secunda in secunda. Scuresti refreshul paginii, memoria ocupata. Updatarea continutului este floare la ureche. Vezi Extjs API ... te ajuta cu req Ajax. A doua varianta este un applet java care sa se conecteze la un server chiar de irc sau un serv de al tau. Daca te tine asta e cel mai bun. JAVA APPLET! |
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
|