Skip to content

Adsense Romania – primele impresii

La vreo trei luni de la “lansarea” semi-oficiala si la cateva zile de la cea oficiala, cateva prime impresii (nu toate inedite):

1. fata de ianuarie, in februarie castigul a sporit cu peste 800% (nu va impacientati, e vorba de sume foarte mici, procentul este cel care este sugestiv), datorita disparitiei naturale a PSA-urilor si intrarii in forta a reclamei contextuale reale; practic, sporul de castig s-a datorat, pur si simplu, inceperii afisarii reclamei.
2. in doua luni de rulare a reclamei, venitul s-a mentinut constant (mic), n-au existat “caderi” care sa sugereze ca Adsense in romana este un experiment pasager
3. CTR-ul, si el, relativ constant: 1,93% februarie vs. 2,20% aprilie
4. “MITURI SI SIMBOLURI”, testate, verificate (unele deja confirmate anterior de Google):
a. primul ad unit din layout ofera cele mai mari castiguri – ADEVARAT: verificat la propriu, cu un small rectangle plasat primul in layout, care aducea cea mai mare suma per click, dar care, datorita plasarii neinspirate, avea un CTR extrem de mic – deci, ar fi adus cele mai mari castiguri: dar nu dadea nimeni click… Solutia a fost eliminarea acestui small rectangle, cu totul, a.i. primul ad unit din layout a devenit un leaderboard, cu un CTR mult mai bun, suma per click a acestuia crescand de la 0,03 la 0,05.
b. Google nu dezvaluie procentul din incasari pe click – stim cu totii. SE POATE ESTIMA. Am creat o minicampanie AdWords, de 3 USD pe luna (ceea ce sfatuiesc pe toti publisherii, pentru a “studia” intregul sistem pe dinauntru). Suma minima pt. CPC este de 0,1 USD. Normal, ca orice roman nu tocmai “avut”, am mers pe suma minima. Deci, la fiecare click, plateam 0,1 USD. Din datele de Adsense, observ un castig de 0,01-0,05 USD per click pe o reclama oarecare (romaneasca) de pe site-ul meu. Consider ca si acel advertiser roman a mers pe suma minima Adwords (0,1 USD per click). Deduc ca Google imi ia intre 50 si 90% din fiecare click pe care il incasez prin Adsense.
c. reclama MEA pe Adwords are un CTR de 0,64% (f. mic), de pus pe seama sumei f. mici pe care am pus-o la bataie. In schimb, observ campanii romanesti f. bine puse la punct, cu reclame care apar constant, pe tot parcursul zilei, in diverse forme, cu keywords bine “reglate”. Insa castig tot atata per click (max. 0,05 USD, adica jumatate din suma minima pe Adwords). Deduc ca advertiserul roman, inca, e multumit (si n-are motive sa nu fie) cu bid-ul minim de Adwords – relativ putini advertiseri, care nu “concureaza” cu adevarat la licitatiile pe cuvinte cheie, a.i. sa liciteze, sa zicem 1 USD per click, in loc de 0,1.
d. cele mai bune formate de ad sunt cele “late”, la top-ul paginii – ADEVARAT: cel mai bun CTR il are leaderboardul si link unitul din “varful” paginii.

OPTIMIZAREA castigului (nu a aspectului reclamei): din pacate, tine cel mai mult de piata de advertising, mult mai putin de publisher. Publisher-ul poate doar, prin tehnici specifice (si legale, recomandat) sa creasca CTR-ul. Piata e “datoare” sa creasca bid-urile. Simpla dublare a bid-ului minim per click de Adwords, de la 0,1 USD la 0,2 USD, ar transforma un castig al publisher-ului de, sa zicem, 0,5 USD din 10 click-uri, in 1 USD din 10 click-uri. Pastrand proportiile si dubland in continuare, daca ar fi macar 2-3 advertiseri care ar face acel “plus” semnificativ si ar licita 1 USD per click, iata ca publisher-ul, la aceleasi 10 click-uri, ar castiga cca. 5 dolari, in loc de cei 0,5 de care vorbeam la inceput (cota Google extrasa).

PREVIZIUNI:
Treaba arata bine. O data cu migrarea advertiserilor romani “mari”, total sau partial spre Adwords si cu cresterea bid-urilor, Adsense va face pentru romani ceea ce a facut pentru cei din vest: mana cereasca. S-ar putea monetiza site-uri “modeste” ca trafic (200-300/zi) cu cca. 250-350 USD pe luna.
Pe de alta parte, cresterea clara a numarului de publisheri de Adsense in romana, va “dilua” reclama in retea, in mod cert. Reclamele cu bid-uri mari vor merge spre site-urile considerate “value” de catre Google, iar publisherii mici vor avea parte mai mult de reclamele “low bid” sau care apar dupa ce si-au epuizat bugetul zilnic Adwords reclamele “tari”.

IN INCHEIERE: din fericire pt. toata lumea, Google e aici ca si mediator comercial pe piata de publicitate. Here to stay. Pentru publisherii romani a venit timpul sa creeze strategii in acest sens.

Scuze pt. postul lung, sper sa va fie util, daca am uitat ceva – amintiti-mi.
Numai bine.

Resurse web design & development

Am făcut un thread în care putem impărţi linkurile interesante pe care le găsim. Threadul se bazează pe o idee mai veche, în trecut a mai fost făcut un thread identic cu acesta dar cu timpul toate linkurile din acel thread a murit, în fine, să revenim la subiect.

Orice post care nu respectă regulile de mai jos va fi şters!
1.) Postaţi doar linkuri care au legătura cu web design-ul & development.
2.) Linkul trebuie să fie însoţit de o descriere cât mai exactă.

Caliteatea, nu cantitatea contează!

Am aflat care sunt costurile pentru infiintarea unei firme!

Foarte multe persoane si-au dezvoltat hobby-ul pana la un nivel foarte inalt. Odata ajunsi la acel nivel se impune infiintarea unei firme pentru continuarea activitatii.

Numerosi profesionisti insa ezita sa demareze o infiintare firma din cauza numeroaselor acte ce trebuie depuse la dosar si din cauza drumurilor ce trebuie facute.

Varianta comoda este sa apelam la o firma specializata in acest domeniu de activitate, lucru ce ne va scuti de drumuri, stres si costuri inutile.

Onorariul perceput de acestea este modic, iar profesionistii ce activeaza in cadrul acestor companii se ocupa de intocmirea tuturor actelor , completarea formularelor si depunerea dosarelor la Orificiul Registrul Comertului.

Serviciile suplimentare oferite de o firma specializata pot include si gazduirea sediului social al firmei.

Costuri infiintare firma

In cazul in care optam sa infiintam o firma pe cont propriu trebuie sa luam in considerare urmatoarele costuri:

 1. Capitalul social este de minim 200 de lei si poate fi depus la orice banca comerciala de pe teritoriul tarii.
 2. Taxa notariala pentru specimenul de semnatura se obtine numai de la un notar public. Costurile variaza in functie de notar in intervalul 50 – 80 lei.
 3. Declaratia de asociat (sau de asociat unic, dupa caz) poate ridica costurile pana la 80 sau 130 de lei. Acestea depind de notar sau de modul in care sunt realizate specimenul de semnatura sau declaratia: impreuna sau separat.

Exista cazuri in care pe langa sediul social vor trebui deschise o serie de puncte de lucru suplimentare.

Acte necesare deschidere punct de lucru

Pentru fiecare punct de lucru ce se va deschide este necesar sa completam un nou dosar cu urmatoarele acte:

 • copie a actului constitutiv;
 • copie a cartilor de identitate ale asociatilor sau administratorilor;
 • copie dupa certificatul de inregistrare la Registrul comertului;
 • copie dupa contractul de chirie sau de comodat al spatiului unde se va deschide noul punct de lucru;
 • daca punctul de lucru va fi amplasat intr-un imobil de locuinte este necesar sa obtinem si acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari;
 • hotararea AGA sau decizia asociatului unic pentru deschiderea unui nou punct de lucru;
 • daca punctul de lucru va fi fara activitate este necesara depunerea unei declaratii de autorizare punct de lucru model 1;
 • in cazul in care punctul de lucru va fi declarat cu activitate va trebui completata si depusa declaratia de autorizare punct de persoana juridica lucru model 2;
 • cerere de inregistrare punct de lucru.

Multumiri Jurist Asist pentru lamuriri!

Pentru deschidere punct de lucru este necesara obtinerea unor avize si autorizatii dupa cum urmeaza:

 • autorizatie de functionare (obtinuta de la Primarie);
 • autorizatie de functionare obtinuta de la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor;
 • autorizatie sanitara;
 • autorizatie de mediu.

Taxele pentru deschiderea unui punct de lucru sunt de:

 • 45 lei reprezentand taxele de Registru;
 • 27 lei, procentul aplicat taxei de registru – 50 % Fondul de lichidare si 10 % Fondul de buletin (ambele taxe sunt prevazute de Legea 85/2014 pentru cazul in care persoana juridica nu desfasoara la sediul secundar activitatile declarate);
 • taxa de publicare in Monitorul Oficial.

Un studio videochat iti ofera mai multe avantaje decat lucrul de acasa

Videochatul este una dintre activitatile noi din tara noastra, aparuta in urma cu aproximativ zece ani. In decursul timpului activitatea a crescut ca amploare, continuand sa capteze interesul publicului si sa atraga din ce in ce mai multe tinere dornice de afirmare in aceasta latura de activitate.

Una dintre marile dileme din lumea modelelor este daca sa lucreze in continuare inregimentate intr-un studio, sau sa demareze o afacere pe cont propriu si sa isi transfere activitatea acasa.

Parerile sunt ca intotdeauna impartite, existand plusuri si minusuri pentru ambele metode de practicare a activitatii, insa un plus exista pentru desfasurarea activitatii in cadrul organizat reprezentat de studio.

Ce reprezinta un studio videochat

Ce reprezinta un studio videochatStudioul reprezinta in esenta un spatiu amenajat special pentru activitatea de videochat, beneficiind de un aranjament interior elaborat cu ajutorul unor arhitecti si organizat pentru un mediu de lucru profesionist, eficient si placut. Pe langa confortul oferit, o proportie covarsitoare a studiourilor detin locatii ultracentrale, amplasate langa statiile de metrou, si au in componenta o echipa profesionista care se ocupa in permanenta de suportul de care au atata nevoie modelele (machiaj, fotografii de prezentare, crearea de profile, mentinerea si updatarea acestora, traininguri care sa asigure dezvoltarea profesionala, consiliere psihologica, si exemplele pot continua). Asadar unul dintre avantajele majore al lucrului intr-un studio ca http://www.topaz-studio.ro/ este ca modelul se poate concentra in exclusivitate pe munca zilnica, neavand grija rezolvarii altor probleme.

Echipamentele tehnice sunt de ultima generatie, calitatea imaginilor si a sunetului fiind una de exceptie , modelele avand la dispozitie o gama variata de costume pe care sa le utilizeze.

Legalitatea cadrului de lucru este desavarsita, angajatele beneficiind de contract de munca, ceea ce nu se intampla in cazul in care se lucreaza de acasa.

Avantajele platilor efectuate imediat

Unul dintre aspectele importante este acela al costurilor suportate, iar activitatea care se desfasoara intr-un studio presupune ca toate costurile fixe si operationale sa fie suportate de catre studio indiferent de marimea si natura acestora. Legat de costuri apare si problema remunerarii, care se face aproape imediat ce se presteaza serviciile, marea majoritate a studiourilor suportand din propriul buzunar aceste plati (banii datorati de catre marii operatori internationali se platesc de obicei cu intarzieri cuprinse intre doua si patru saptamani).

Programul nu este unul fix ca in cazul marii majoritati a joburilor, fiind flexibil si adaptat nevoilor modelelor.

Un avantaj deloc de neglijat este ca se poate schimba oricand modul de lucru adult si non adult pe acelasi cont, fara sa mai fie nevoie sa fie inchise conturile si deschise altele cu alt nume  si fara nici un membru, iar in ceea ce oriveste intimitatea aceasta este una aproape de perfectiune, studiourile fiind situate in zone sigure si discrete, beneficiind in permanenta de paza si supraveghere video. Mai mult, studioul se va ocupa de interzicerea accesului romanilor pe conturile modelelor si va starge in cazul in care acest lucru va fi necesar orice materiale care ar putea fi postate pe internet de catre membrii cu care au fost purtate convorbiri in privat.

Prima florarie online a lui Mugur Frunzetti

Mugur este unul dintre tinerii antreprenori cu care Romania are de ce sa se mandreasca. A fost printre  primii care au aplicat in practica cunostiintele dobandite inca din liceu (a studiat in prima clasa de informatica intemeiata in Romania), si a avut curajul sa se lanseze in necunoscutul mediu online, chiar in perioada in care acesta era la inceputuri si in patria care l-a creeat.

Dobandind pe parcursul copilariei si cunostiinte artistice, provenite din familie, Mugur a dezvoltat  un pronuntat simt artistic, care, suprapus cu creativitatea cu care era inzestrat, a dus la aparitia unui fenomen in premiera in Romania: prima florarie online, denumita Floria.

Prima florarie online

Floria nu este o florarie clasica

Sensibilitatea lui Mugur (pentru care florile se cumparau in dorinta de a transmite un sentiment, de a face o mica bucurie unei persoane, si de a arata cat de mult este apreciata), a fost dublata de pragmatismul acestuia, antreprenorul facand  o  analiza detaliata  a motivelor pentru care o asemenea afacere ar fi avut succes in Romania. Dincolo de motivele clasice (zile de nastere, onomastici, evenimente de business, etc) , Mugur a observat ca unul dintre factorii care ar putea sa duca la succesul Floria este lipsa de timp. Aceasta  tinde sa devina cronica in conditiile vietii trepidante de astazi, potentialii clienti trebuind sa fie ajutati.  Ajutor ar putea sa vina de la o florarie online, avand in vedere ca aceasta putea sa ofere o gama variata de buchete si aranjamente florale, de unde clientul putea sa aleaga ceva potrivit dorintei lui, economisind un timp pretios (nu mai era necesar sa se faca un drum pana intr-o floraria clasica, si in plus, se puteau face mult mai usor comparatii intre preturile diverselor sortimente). Comanda se putea face printr-un simplu click, florile putand fi livrate oriunde ar fi dorit clientul.

Garantia de calitate la livrare

Diferenta fata de florariile clasice nu o facea numai factorul timp, ci si calitatea florilor. Daca intr-o florarie clasica florile ajung sa se imbolnaveasca mult mai repede datorita depozitarii improprii (odata descarcate din camionul frigorific cu care se facea transportul ramaneau in incinta florariei, unde puteau fi si 40 de grade), o florarie online ofera clientilor sai toate garantiile de calitate la livrare. Marfa era adusa in camioane frigorifice si depozitate imediat in medii cu temperatura atent controlata.

Mugur a mai observat si ca datorita pierderilor mai mici avute de o florarie online preturile pot fi mai mici pentru aranjamentele clasice, dar se pot oferi clientilor si aranjamente deosebite, in ton cu ultimele tendinte ale modei, executate in mediu controlat de catre artisti florali certificati de cursurile urmate (marea lor majoritate fiind instruiti in scoli de arta florala de renume din Olanda).

Tot la capitolul avantaje remarcate de Frunzetti, a fost acela ca o florarie online putea sta la dispozitie clientilor timp de 24 de ore pe an zilnic la fel ca oricare website cum ar fi http://www.romawomen.ro/, deoarece clientul putea vedea oferta printr-un site foarte bine personalizat si prietenos, comanda facandu-se printr-un simplu sms. Plaja de clienti carora li se adresa floraria era generoasa: pe langa clientii interni, Floria se putea adresa in premiera si pietei externe.  Acest lucru era posibil datorita unei campanii de promovare online extrem de usor de realizat, spre deosebire de marketingul classic.

Videochatul adult si videochatul non adult

Despre videochatul adult si videochatul non-adultVideochatul inseamna a socializa cu oamenii, lucru pe care fiecare dintre noi il face in fiecare secunda a vietii. Fie ca discuti cu colegii de birou sau cu sefii, prietenii, rudele, fie ca folosesti anumite mijloace moderne de comunicare (telefon, tableta, Skype, Whatsapp), toate acestea inseamna socializare. Acest lucru se intampla si in activitatea unui studio, prin intermediul a doua canale importante: videochatul adult si videochatul non adult.

Asemanari

In ambele variante modelul trebuie sa fie o prezenta amabila, zambitoare, sa ofere utilizatorilor o energie pozitiva care sa ii faca sa se simta ascultati si pretuiti.

Ambele situatii prespun o interactiune cu utilizatorii, modelele trebuind sa cunoasca foarte bine una sau mai multe limbi straine, sa aiba o cultura generala solida care sa le ofere posibilitatea de a discuta pe diverse teme cu clientii, arta conversatiei si abilitatile de persuasiune fiind un mare atu in aceasta meserie.

Prin intermediul ambelor tipuri de activitati se pot obtine importante sume de bani care nu se pot obtine in alte meserii. In cele mai multe cazuri, chatul video non adult ajuta modelul sa afle informatii despre client, despre pasiunile , placerile si problemele acestuia, iar folosindu-se de acestea se poate trece la chatul video adult.

Asa cum se mentioneaza si pe http://www.vidoci.ro/, pentru ambele variante se asigura un cadru legal pentru desfasurarea activitatii, confidentialitatea modelului (lucrandu-se de regula cu mari platforme internationale care nu pot fi accesate din Romania), traininguri de specialitate prin care se imbunatatesc abilitatile conversationale si psihologice.

Ambele forme de chat se desfasoara intr-o limba straina, fapt ce poate duce la imbunatatirea cunostiintelor in domeniu.

Modelele trebuie sa fie in ambele cazuri open minded, lucru care implica o persoana deschisa si comunicativa.

Deosebiri

Principala diferenta este activitatea modelului. Chiar daca ambele variante presupun senzualitate si interactiune cu utilizatorul, in cazul video chatului adult se poate opta pentru show erotic, nuditate sau folosirea diverselor obiecte sexuale.

Veniturile in cazul video chatului adult sunt substantial mai mari.

In cazul ambelor canale se incepe discutia cu utilizatorul intr-un chat fara plata, unde nu se poate face decat conversatie, utilizatorii putand vedea fetele, existand chiar interdictia modelului de a se dezbraca, ulterior trecandu-se la chatul privat.

Abilitatile necesare acestor activitati

Chiar daca se numeste videochat adult sau non adult, modelele trebuie sa intruneasca o serie de abilitati pentru a avea succes in acest domeniu:

Trebuie sa fie vesele si amabile. Clientii premiaza suplimentar o persoana cu care s-au distrat si s-au simtit bine.

Trebuie sa foloseasca microfonul, clientii preferand sa auda vocea modelului in detrimentul textului. In plus, vocea transmite stari de spirit, emotii, acest lucru facand diferenta intre clientii care doar se uita si cei care platesc.

Trebuie sa vorbeasca cu toti, nefiind recomandat sa ignore pe nimeni. Membrii inregistrati si care platesc trebuie sa primeasca aceeasi atentie ca si vizitatorii obisnuiti care pot fi transformati in clienti.

Trebuie invatate numele sau poreclele utilizatorilor care revin. Daca acestia se simt recunoscuti, creste posibilitatea de a intra in privat cu modelul obtinandu-se astfel mai multi bani.

Nu te feri sa folosesti accesoriile si jucariile.

Antreprenorul Mugur Frunzetti

Mugur Frunzetti este un profesionist desavarsit. Pe langa educatia artistica pe care a primit-o in copilarie, provenind dintr-o familie de artisti renumiti, a reusit sa dobandeasca o gandire logica, ordonata si pragmatica in urma studiilor absolvite.

Afacerile lui Mugur

Floria in viziunea antreprenorului FrunzettiAfacerile sale au fost multiple, desfasurate inca de la implinirea varstei de 18 ani. Dupa o scurta perioada de pauza, cauzata de efectuarea studiilor universitare, acesta si-a reluat activitatea antreprenoriala la o scara mult mai larga, posibila datorita experientei si a capitalului castigat de-a lungul timpului.

A infiintat magazinul Marketonline, care a ajuns rapid printre principalii jucatori de pe piata romaneasca din zona IT. Cu banii obtinuti in urma exitului din acest business, Mugur era gata sa treaca la o noua provocare.

Deoarece era familiarizat cu mediul digital dupa numeroasele siteuri si magazine online pe care le avusese, a ales sa plaseze urmatoarea afacere tot in aceasta zona, care era in expansiune in acea vreme.

In urma studiilor efectuate, Mugur Frunzetti a ajuns la concluzia ca piata florilor din Romania, cifrata la 100 milioane de euro in momentul in care Floria isi facea debutul pe piata, nu era suficient exploatata, existand un potential mare de crestere in special in zona florariilor online. Trendul pietei arata ca tot mai multi romani prefera sa cumpere flori online, in detrimentul celor de la tarabe, din cauza calitatii slabe ale acestora, si a ofertei limitate.

Floria, asa cum a fost numita floraria, a fost gandita ca o companie de mica anvergura in prima faza, orientata catre obtinerea de cat mai multi clienti, cu focus mai mic pe partea de profitabilitate. A fost abordata o modalitate de extindere prudenta, iar acest lucru si-a arata roadele relative repede, Floria reusind intr-un an sa ajunga la break-even.

Floria si succesul pe piata romaneasca

Servicile oferite erau noi pe piata romaneasca. Aranjamentele florale satisfaceau cele mai variate gusturi, de la cele romantice pana la cele moderniste, gama de produse era variata si purta semnatura unor arhitecti florali de renume, clientii beneficiau la cerere de consiliere pentru alegerea buchetului sau aranjamentului cel mai potrivit.

Unul dintre serviciile care au facut insa diferenta a fost introducerea livrarii la doua ore de la primirea comenzii. Mugur a ajuns la concluzia ca modelul clasic folosit pana atunci, prin care se preluau comenzile, se faceau buchetele si se livrau a doua zi prin curier , nu era unul ideal pentru flori.Trimise prin curier, florile ajungeau a doua zi la destinatie in niste cutii triste, de fapt in ambalajul tip al curierului. Mai mult, florile sunt produse perisabile, care trebuie transportate in conditii speciale, lucru care era imposibil in acele conditii.  Asa ca a decis introducerea vanzarii la doua ore de la primirea comenzii, atat pentru Bucuresti, cat si pentru orasele din tara (pentru a acoperi livrarile in tara a incheiat acorduri cu parteneri locali prin care realiza livrarea in peste 50 de orase).

Clientii sunt in marea majoritate barbati, si achizitioneaza flori de 4-5 ori pe an. Jumatate din numarul de clienti ofera flori doar la ocazii speciale. Florile preferate ale barbatilor sunt trandafirii, surpriza venind  de la doamne, care comandau aproape orice, cu exceptia trandafirilor.

Mugur Frunzetti si antreprenoriatul in Romania

Mediul de afaceri romanesc este unul dintre cele mai dinamice din Europa. Odata cu caderea regimului Ceausescu, oportunitatile de business erau practic nelimitate, incurajand aparitia unei noi generatii de antreprenori. Acestia posedau un spirit antrepenorial nativ, avand posibilitatea de a capata cunostiintele de business in cadrul unor studii aprofundate, efectuate in tara sau in strainatate.

Unul dintre exponentii acestei generatii a fost si Mugur Frunzetti. Nascut intr-o familie de artisti, antreprenor rasat (avand numeroase idei de afaceri), a beneficiat de oportunitatea de a lua contact cu mediul digital pe durata studiilor efectuate in Statele Unite.

Sezizand faptul ca acest mediu se afla la inceput de drum, odata reintors in tara isi canalizeaza toate afacerile catre digital. Dupa mai multe afaceri in care testeaza acest mediu, Mugur isi obtine deplina maturitatea antreprenoriala cu Floria si Retargeting.

Floria si mediul online

Grafic idee de businessFloria a fost una dintre primele florarii online deshise in Romania. Mugur a mers pe un model inovativ de business, oferind servicii in premiera in acele timpuri. Siteul florariei era foarte bine structurat, fiind foarte usor de folosit. Avea marele avantaje de a fi deschis 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, oferta de produse fiind foarte larga, iar comanda foarte usor de realizat. Costurile operationale si de promovare erau mici, ceea ce ii oferea un cash flow rezonabil. Ziua si chiar ora livrarii comenzii puteau fi stabilite de ordonatorul florilor foarte usor, acesta beneficiind si de consultanta specializata pentru alcatuirea aranjamentului floral.

In prima faza nu s-a urmarit profitul, ci numai castigarea de clienti, urmate de  largirea bazei acesteia, pe baza onorarii integrale a promisiunilor facute catre clienti.

 

Livrarea se facea oriunde in Bucuresti si in tara, in termen de 2 ore, ziua inchizandu-se la ora 18.00

Odata afacerea ajunsa la maturitate, Mugur a vandut afacerea catre un fond de investitii, obtinand astfel capitalui necesar pentru a demara un nou startup in domeniul online. De aceasta data afacerea a fost gandita ca un ajutor pentru siteurile de comert electronic, Mugur observand ca rata de conversie a vizitatorilor siteurilor magazinelor online este foarte mica, in jur de 1%. Avand experienta in promovarea online de pe vremea Floria, acesta a observat ca promovarea produselor nu era foarte bine targetata. Potentialul client era bombardat cu informatii multiple, provenite din mai multe canale de comunicare, dar nu aparea nici o informatie care sa fie adresata direct nevoilor acestora.

Retargeting

Noua aplicatie Retargeting studia comportamentul vizitatorilor pe site, necesitatile lor pe baza algoritmului de testare A|B , si creea triggere care erau folosite in  trimiterea mesajelor personalizate fiecarui potential client. Aceste triggere se trimiteau fie direct pe site, fie ca si mesaje de reamintire, prin sms sau prin mail .

Este usor de instalat si integrat in siteurile de comert electronic, primele rezultate aparand aproape instantaneu, bazate pe faptul ca aplicatia angajeaza clientii in mod real.

Intr-o perioada foarte scurta de la infiintare Mugur a reusit sa aduca un numar de 400 de clienti, atat din tara cat si din strainatate. Dezvoltarea aplicatiei a fost exploziva, ajungandu-se deja la a treia generatie , care nu mai are nevoie de ajutor uman, fiind plug and play.

Trecerea de la gazduire shared la server dedicat

Daca esti posesorul unui site iar gazduirea lui este pe un cont shared, s-ar putea sa te lovesti la un moment dat de cateva probleme. Fie numarul de vizitatori creste, iar banda dedicata site-ului tau devine neincapatoare, fie informatiile de pe site devin din ce in ce mai multe iar spatiul care iti este dedicat este prea mic, oricare ar fi problema, trebuie sa te gandesti la o solutie, pentru a nu se agrava.
Una dintre solutii este sa apelezi la o gazduire shared mai performanta. Aceasta nu iti garanteaza insa performanta maxima, deoarece imparti resursele unui server cu alte site-uri. O alta solutie, mentionata si pe site-ul www.srv.ro, este sa optezi pentru un server dedicat,de departe una mult mai buna, din mai multe motive:
Performanta mai mare. Daca site-ul tau este foarte complex, vei avea nevoie de performanta. Un procesor puternic, o memorie Ram cat mai mare, o banda de transfer generoasa si un spatiu de stocare care sa nu iti impuna limite, pot fi secretele succesului pentru proiectul tau online. Un server dedicat iti ofera asta iar toata performanta unui serveri iti revine tie, spre deosebire de cazul unui server shared, pe care il imparti cu alte persoane.
Nu esti supus riscurilor venite din partea altor site-uri. Pe un server shared, vulnerabilitatea altor site-uri la virusi si la alte probleme, poate sa fie o vulnerabiliate si pentru tine. In cazul unui server dedicat, tu esti singurul care decide cat de sigur este site-ul si care sunt variantele de protectie ale acestuia.
Incredere din partea utilizatorilor site-ului tau. Desi teoretic nimeni nu isi da seama pe ce fel de server este gazduit site-ul, un site gazduit pe un server dedicat este performant si are o latime de banda mult mai mare alocata pentru transfer. Astfel, cititorii site-ului se pot bucura de o viteza mare de navigare pe site iar acest lucru poate contribui la succesul tau online.
Control total asupra serverului. In cazul serverelor dedicate, cel care inchiriaza serverul este cel care decide ce se intampla cu el. Poti gazdui mai multe site-uri, poti dedica toate resursele pentru orice altceva si poti instala ce programe crezi tu ca sunt necesare. Tot acest control il obtii din confortul propriei tale case sau din confortul biroului, in timp ce serverul este administrat din punct de vedere fizic de echipa de IT-isti de la data centerul de unde il ai inchiriat. Astfel, daca optezi pentru o firma de incredere, te poti bucura de un uptime de pana la 100% si de suport tehnic 24 de ore din 24.
Daca beneficiile unor servere dedicate te-au convins, trebuie sa stii ca ai mai multe solutii pentru un astfel de server. Poti fie sa optezi pentru inchirierea sa, una dintre cele mai bune solutii, deoarece nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu altceva, in afara de plata lunara a chiriei, fie sa optezi pentru achizitia unui server si colocarea sa intr-un datacenter performant. Decizia trebuie sa fie luata in cunostinta de cauza, doar dupa ce ai analizat toate optiunile si ai descoperit-o pe cea perfecta pentru tine.

Tagged

Un subiect la moda – transfer de bani online

Mediu virtual romanesc este din ce in ce mai vast si mai bine structurat. Zeci de mii de siteuri, sute de mii de utilizatori. Posibilitati infinite de promovare, discutie, angajare. Datorita ratei din ce in ce mai mari de penetrare a internetului in mediul romanesc, cat si datorita infrastructurii care se numara printre cele mai bune din Europa, internetul a devenit o obisnuita in casele romanilor. Din ce in ce mai multi romani isi muta marile sau micile afaceri in mediul online, care prezinta mai multe avantaje: rapiditate, usurinta in gestiune si accesare, posibilitatea de a fi gasit mai repede de catre clienti.
transfer de baniDe asemenea, apar din ce in ce mai multe bloguri si forumuri de discutii pe teme diverse. Romanii dezbat cu ajutorul forumurilor aproape orice: de la sport la politica, de la cinema la servicii medicale, de la business la saloane de frumusete. Din ce in ce mai dezbatute pe forumurile de discutii romanesti sunt teme ca legislatie, calculul si plata diferitelor taxe, resurse umane, informatii despre mediul de afaceri. Aceste forumuri sunt din ce in ce mai bine structurate, atrag pe zi ce trece mai multi membri si sunt foarte dinamice. De asemenea, stirile din domeniul financiar bancar sunt un punct de interes dezbatut in mediul virtual romanesc. Din intamplare, am intrat zile trecute pe un forum generalist de la noi din tara. Spre suprinderea mea, domeniile discutate erau unele peste media celor dezbatute in general. Se discutau diverse modalitati de promovare a imaginii, stiri bancare, modalitati de petrecere a timpului liber (si spre surprinderea mea se cauta din ce in ce mai mult mediul outdoor, in dauna celui indoor – si aici ma refer la malluri, puburi, etc). Unul dintre cele mai aprig dezbatute subiecte era cel de transfer de bani online. Bineinteles opiniile erau impartite: parte dintre utilizatorii forumului sustineau operatorii mari si mai vechi, altii sustineau necesitatea intrarii pe piata de transfer online de bani a unor operatori noi , care sa prezinte alternative viabile la cei deja existenti. Si dupa parerea mea, piata romaneasca nu este inca la momentul in care este saturata in acest domeniu, existand loc si pentru nou veniti. Unul dintre numele noi de pe piata este si Prioripay.com. un operator care faciliteaza transferul online de bani la standard inalte. Rapiditatea, siguranta si simplitatea oferite de acest operator reprezinta cheia de bolta a serviciilor oferite. Transferul de bani se efectueaza instataneu, indiferent de ora la care este ordonat, serviciul fiind disponibil 24 de ore pe zi, pe tot parcursul anului. Aplicatia www.prioripay.com poate fi rulata de pe mai multe medii: laptop, desktop, tablet sau smartphone, find mereu la indemana, oricat de mobil ar fi utilizatorul. In plus, nu se cer date bancare (gen date despre cont sau despre card). Pentru a initia contul nu trebuie decat o adresa activa de email. Si la capitolul costuri putem vorbi despre avantaje, avand unele dintre cele mai mici comisioane din piata romaneasca, cat si din piata internationala.

Tagged ,

Consultanta in achizitii publice

Achizitiile publice au reprezentat intotdeauna o parghie importanta de lansare pe piata economica pentru companii. De obicei, insa, demersurile care trebuie intreprinse pentru a ajunge la castigarea licitatiei pot fi adevarate activitati complexe, de risc, care cer apelarea la serviciile de consultanta a unor profesionisti, a unor experti in achizitii publice, in genere.
In principiu, apeland la consultanta in achizitii publice va veti bucura de anumite metode precise si solutii adaptate nevoilor si cerintelor voastre, care se concretizeaza, fara indoiala, intr-un real succes. Este de la sine inteles ca sansele voastre sunt mult mai sporite atunci cand apelati la serviciile performante de consultanta in achizitii publice ale unui specialist din cadrul unui birou de avocatura.
achizitii-publiceUn astfel de specialist gasiti si in cadrul cabinetului de avocatura Pavel&Papuc. Avantajul urias pe care il ofera profesionistii acestui birou este tocmai faptul ca nu se limiteaza in a oferi consultanta si asistenta in achizitii publice numai pentru persoanele fizice sau juridice aflata in Capitala, ci si pentru cele din Brasov. De asemnea, daca va aflati intr-o alta localitate, echipa de avocati de la Pavel&Papuc se vor arata interesati sa va ofere serviciile lor.
Sub acest context al consultantei in achizitii publice, veti regasi anumite sfaturi si actiuni juridice pe care avocatii vi le vor genera pe toata perioada derularii procesului de achizitii publice la care participati.
Insa, inainte de a participa la licitatia propriu-zisa, specialistul care se va ocupa de dosarul vostru va va prezenta o suita de metode strategice si va va furniza toate informatiile necesare in vederea obtinerii celor mai bune reusite.
Practic, specialistul in consultanta achizitii publice este persoana care cunoaste, observa si pune in practica. El identifica solutiile eficiente si organizeaza strategia, facilitandu-va in acest fel accesul catre obiectivele importante care tin de achizitiile publice.
In aceeasi maniera a deontologiei si a eticii profesionale, expertul in achizitii publice asigura transparenta procedurilor, redactarea tuturor documentelor juridice si administrative necesare si pune la punct metodologia pentru analiza caietelor de sarcini. De asemnea, va va prezenta aspectele generale, dar si cele secundare pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand vreti sa va transformati dintr-un simplu licitator in cumparator direct de bunuri ale statului.
Este persoana care detine controlul si care dinamizeaza mijloacele competitive.
Treptat, specialistul in consultanta in achizitii publice al echipei de avocati Pavel&Papuc va interveni in litigii si va consulta si evalua rapid contractele. Sunt lucruri pe care nu le puteti intreprinde singuri, lucruri la care puteti avea acces doar cu ajutorul cunostintelor temeinice ale unor persoane avizate in astfel de domenii juridice.
De asemnea, tot de domeniul consultantei tin si recomandarile in ceea ce priveste realizarea profilului vostru de cumparator de bunuri publice. Asadar, expertul va va sfatui cum sa vi-l creati tinand cont de modalitatile si procedurile adaptate ale acestui domeniu.
In general, ceea ce vrea reteaua de experti in diverse domenii ale dreptului de la Pavel&Papuc este oferirea de servicii complete de consiliere si lansarea unui plan de reducere a costurilor in ceea ce priveste achizitiile publice. In acelasi timp, imbunatatirea politicii de cumpararea durabile face parte tot din strategia si obiectivul lor.
De fapt, ceea ce face expertul este de a ajuta cumparatorul de achizitii publice sa-si construiasca propria metoda si sa-si imbogateasca practicile pentru a creste rata de succes la licitatii.
Sunt competente juridice sub care se ascund valorile profesionale esentiale ale specialistului in achizitii publice, capacitatea de inovare, dar si rigoarea pe care o impune un astfel de domeniu. Scopul sau este de raspunde asteptarilor clientilor sai si de a rezolva intr-un mod rapid situatiile cu care acestia se confrunta.
Pe parcurs, specialistul in consultanta in achizitii publice va dezvolta o relatie cu clientul sau bazata pe incredere si confidentialitate. Este o viziune a consilierii care are ca drept obiectiv calitatea si excelenta.
Accesand site-ul legalstaff.ro, al biroului de avocatura Pavel&Papuc veti avea ocazia sa va informati cu privire la diversele activitati ce tin de achizitiile publice pe care reteaua de avocati, expert si colaboratori le exerseaza si le pun in practica.
Pentru informatii complementare, nu ezitati sa contactati un expert in consultanta in achizitii publice, completand formularul special de pe site-ul www.legalstaff.ro. In scurt timp veti beneficia de expertiza celui mai bun practician in domeniu si de o prima consultatie, gratuita.

Tagged

Evenimente corporate la Snagov Club

Sunteti pe cale de a organiza unul dintre cele mai importante evenimente corporate pentru compania voastra si nu stiti ce locatie sa alegeti pentru a va uimi si surprinde partenerii si angajatii?
Ce ziceti de Snagov Club, o locatie superba si un centru distinct de evenimente in adevaratul sens al cuvantului, amplasat la 30 de km de Bucuresti, pe malulul Lacului Snagov ?
evenimente corporateRestaurantele interioare luminoase si spatiile sale in aer liber confera un aer sobru si rafinat in acelasi timp, astfel incat partenerii, clientii sau invitatii vostri sa se simta confortabil si angrenati eficace in discutii.
Altfel spus, ei dipun de doua saloane interioare frumos amenjate si adaptate fiecarei cerinte in ceea ce priveste evenimentele corporate. De exemplu, in Salonul Venetian se pot organiza evenimente restranse, discrete si distincte gratie capacitatii sale de 100 de locuri. In plus, dotarea cu echipamente tehnice mutimedia (conectivitate la internet, videoproiectoare, sistem propriu de sonorizare), precum si flexibilitatea in ceea ce priveste modul de amplasare a scaunelor si meselor fac din acest spatiu un mediu propice pentru organizari de conferinte de presa, reuniuni de afaceri, congrese, evenimente sportive sau culturale.
De asemenea, designul sau impresionant in stil italienesc, precum si vederea panoramica a Lacului Snagov care poate fi admirata din interiorul acestui restaurant, ii vor incanta pe cei aflati aici si, astfel, evenimentul vostru se va concretiza intr-un fapt reusit, de succes.
Sub acelasi aspect al discretiei si intimitatii sta si Salonul Britanic si Francez. Dotate asemnea celui Venetian, cu echipamente optime care sa asigure reusita unui eveniment coporate de succes absolut, aceste doua restaurante se afla in apropierea Gradinii exterioare (“Gradina Versailles”), loc in care dumneavoastra si cei aflati la eveniment puteti sa va savurati in pauze cafeau sau sa va incarcati plamanii cu aer proaspat. In acelasi timp, amenjarea sa cocheta cu un mobilier elegant din lemn, ambientul calduros, pot fi detalii care sa ii incurajeze pe toti participantii aflati la reuniune sa se implice in discutii pozitive in ceea ce priveste compania dumneavoastra.
evenimente corporateAvand posbilitatea de a se reuni intru-unul singur, datorita amenjarii sale in oglinda, Salonul Britanic si Francez poate gazdui 78 de persoane. Ca si in cazul Salonului Venetian, mesele si scaunele pot fi dispuse astfel incat sa permita tuturor confortul mult dorit, o abordare directa si asigurarea unei comunicari optime intre toti invitatii.
Insa, ceea ce o scoate din tipare pe aceasta locatie, aflata in vecinatatea padurii Snagov, este tocmai posibilitatea organizarii de evenimente corporate in aer liber. Asa cum am amintit si mai sus, cei de la Snagov Club pun la dipozitie Gradina Versailles, un spatiu de o vegetatie uimitoare in care toata lumea se va simti fantastic. Este, de fapt, acel cadru incantator si idilic care se transforma in locul special destinat unor activitati ce tin mediul profesional.
Amplasata pe doua nivele, ea are o capacitate de 126 de locuri in total. Practic, partenerii si angajatii vostri pot sta fie pe scaunele care se afla sub umbra copacilor, fie intr-un loc mai discret, la etaj. Ori, daca ii vreti pe toti laolalta, puteti cere amenjarea meselor in asa fel incat sa nu existe persoana care sa nu fie angrenata in discutii.
De altfel, dupa terminarea evenimentului coporate, ii puteti invita pe participanti sa ia parte si la savurare de coktailuri sau sucuri naturale. Cu siguranta se vor bucura, avand in vedere frumusetea acestui spatiu.
Un alt loc perfect pentru realizarea unui eveniment coporate de mare anvergura si success este Pavilionul de pe lac. Pozitionat exact pe malul Lacului Snagov, acesta ofera un numar de 100-250 de locuri, la care se adauga in timpul anotimpului calduros inca 50-100 de locuri ale terasei.
Este un concept original, avand in vedere multitudinea de posbilitati pe care vi le poate oferi in ceea ce priveste amplasarea, privelistea nemaipomenita, dar mai ales spatiul generos si luminos. Pavilionul de pe lac este ideal pentru organizare de conferinte de presa, lansari de produse, simpozioane sau seminarii.
In plus, Snagov Club se angajeaza sa creeze un ambient propice oricarui tip de eveniment, sa propulseze o energie specifica, astfel incat fiecare invitat sa vada din aceasta reuniune o experienta grandioasa si cu foarte mult bun gust. Ei va pot ajuta sa va atingeti obiectivele propuse si depasi asteptarile, datorita capacitatii lor de consiliere si a logisticii pe care o au la dispozitie. In acest mod, ei vor da o nota distincta evenimentului, gratie profesionalismului de care dau dovada.
Serviciile oferite sunt de inalta clasa, ireprosabile, iar personalul atent raspunde promt la orice fel de cerinta.
Snagov Club tine cont de micile detalii si da o importanta capitala evenimentului, vrand ca acesta sa se concretizeze intr-unul de succes. De asemnea, dupa finalizarea evenimentului, Snagov Club pune la dispozitie si camerele luxoase ale hotelului sau. Asadar, asociatii si angajatii dumneavoastra se pot simti pe deplin relaxati si destinsi intr-o locatie care ofera absolut toate conditiile necesare pentru un eveniment coporate fastuos.
Pe de alta parte, cadrele mirifice ale locului, Lacul Snagov, verdele padurii, dar si centrul de relaxare SPA si sala de fitness va pot inspira in realizarea de team buildinguri pentru compania dumneavostra. Ganditi-va numai la faptul ca aici angajatii pot face pescuit de agrement, plimbari pe lac cu vaporasul, dar mai ales posbilitatea contemplarii naturii in toata splendoarea ei. Aceste lucruri pot duce catre un randament si o concentrare mai buna a acestora la locul de munca. Dincolo de aceste fapte extrem de importante, caracterul pitoresc al locului, marea varietate de activitati pe care le puteti inteprinde aici si locurile de cazare, fac din Snagov Club un loc de predilectie pentru evenimentele coporate.

Tagged